Ενδεχόμενες συνέργειες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τη Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI) και τους οργανισμούς Luxinnovation και Luxembourg House of Financial Technology σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Σάββατο, ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης, είχε συνάντηση την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκαν εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας και τα χρηματοδοτικά προϊόντα της Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI).

Επιπλέον, συζητήθηκαν η δομή και η λειτουργία του οργανισμού Luxembourg House of Financial Technology, ο οποίος αποτελεί μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που προωθεί την τεχνολογική καινοτομία για τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συνδέοντας την εγχώρια και τη διεθνή κοινότητα Fintech. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο Luxinnovation, που είναι ο εθνικός οργανισμός καινοτομίας του Λουξεμβούργου, ο οποίος προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και δημόσιους ερευνητικούς φορείς για την προώθηση της καινοτομίας.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και σε τεχνικό επίπεδο, καθώς επίσης να εξεταστούν ενδεχόμενες συνέργειες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τους παραπάνω οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης