Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης της Τουρκίας ενέκρινε την Παρασκευή την έκθεση που αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου έργου της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το yenisafak.com.

Το έργο αποτελεί ένα από τα πιο στρατηγικά έργα της Τουρκίας, το οποίο έχει στόχο να μειώσει τους πιθανούς κινδύνους που ενέχουν τα πλοία που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία μέσω του στενού του Βοσπόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανάλι μήκους 45 χιλιομέτρων, το οποίο θα κατασκευαστεί δυτικά του κέντρου της πόλης στην ευρωπαϊκή πλευρά της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, αναμένεται να έχει χωρητικότητα 160 πλοίων ημερησίως.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Murat Kurum δήλωσε ότι το έργο έχει εγκριθεί από το υπουργείο.

Προηγουμένως, ο Kurum τόνισε ότι το υπουργείο ανέλυσε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στον αέρα, το νερό, τα δάση, το έδαφος, τις καταπράσινες εκτάσεις, τις λίμνες, τη θάλασσα και την οικολογική ισορροπία της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έκθεσης, στις συνεδριάσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δήμων, ακαδημαϊκοί, περιβαλλοντικοί ειδικοί, ιδρύματα και ΜΚΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης