«Για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022 (και 2,2% του ΑΕΠ μεσοσταθμικά μετά) είπε ότι αν δεν γίνουν παρεμβάσεις (παροχές) το πρωτογενές θα έφτανε στο 5% του ΑΕΠ το 2022».
Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το Λονδίνο και το επενδυτικό road show της ΕΧΑΕ.

Με άλλα λόγια είπε ότι υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ τα οποία μπορούν να διανεμηθούν ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και η ζήτηση στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμά ότι το 2019 θα έχουμε διαθέσιμα περίπου 900 εκατ. ευρώ δημοσιονομικού χώρου.
Παραδέχθηκε ότι η Κομισιόν εκτιμά πως ο χώρος είναι χαμηλότερος, αλλά θα υπάρξει διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
Αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που έγιναν από τη ΔΕΘ και επισήμανε ότι «πλέον έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε αυτό που ζητά το ΔΝΤ, δηλαδή να παρέχουμε πιο πολλά χρήματα σε κοινωνικές παρεμβάσεις…».

Ο ΥΠΟΙΚ έθεσε 3 πεδία ως κεντρικό μήνυμα της κυβέρνησης: θα επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις, οι παροχές θα γίνουν μόνο στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που είναι διαθέσιμος και οι παρεμβάσεις στο κοινωνικό πεδίο θα είναι τέτοιες που να στηρίζουν όσους πλήρωσαν το βάρος της κρίσης και θα πρέπει να μετάσχουν και στην πορεία προς την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης