Αποζημίωση από την εταιρία Novartis ζητά το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με δήλωσή του αρμόδιου υπουργού Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, το Δημόσιο θα ζητήσει αποζημίωση για το σύνολο των παράνομων πρακτικών της εταιρείας.

Βάσει σχετικού πρακτικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα συσταθεί  επιτροπής διαπραγμάτευσης, θα διοριστεί δικηγορική εταιρεία στις ΗΠΑ και θα δοθεί εντολή έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Πλεύρη:

«Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το σύνολο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης