Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς το ψηφιακό νόμισμα ανταγωνίζεται τον χρυσό για επενδυτικές ροές, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno και τη χρηματιστηριακή OSL.

“Μιλάμε για το Bitcoin, πως τα επόμενα τρία, πέντε, 10 χρόνια, θα απομακρύνεται αργά από την κεφαλαιοποίηση αγοράς του χρυσού”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της Luno στη Σιγκαπούρη, σε μια διαδικτυακή συνεδρία με το Bloomberg την Τρίτη. Αν συμβεί αυτό, “θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια”, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξία του bitcoin τετραπλασιάστηκε πέρυσι, τελικά έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών σχεδόν 42.000 δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου, πριν υποχωρήσει περίπου κατά 10.000 δολάρια. Το ράλι έχει διχάσει τους αναλυτές, με ορισμένους να περιμένουν αυξημένο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές και άλλοι να αναφέρουν κερδοσκοπικές επενδύσεις.

Ενώ το Bitcoin είναι δημοφιλές προς διαπραγμάτευση, “όλο και περισσότεροι βλέπουμε να αγοράζουν το Bitcoin ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού και ως ψηφιακό χρυσό”, δήλωσε ο Matt Long, στέλεχος της OSL στο Χονγκ Κονγκ.

Η πρόβλεψη μιας τιμής για το Bitcoin είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί μακροπρόθεσμα, καθώς τα κεφάλαια και τα οικογενειακά γραφεία εκχωρούν το 0,5% ή το 1% των χαρτοφυλακίων τους σε αυτό, πρόσθεσε ο Long.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Bitcoin, το οποίο κέρδισε 9% φέτος, διαπραγματευόταν περίπου στα 31.500 δολάρια στις 7 π.μ. στο Λονδίνο την Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης