Σχεδόν στάσιμη έμεινε αυτόν τον μήνα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, καθώς στον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε με πολύ ασθενέστερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ συρρικνώθηκε και πάλι στον τομέα μεταποίησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 50,6 του Οκτωβρίου, πλησιάζοντας το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την ενδιάμεση πρόβλεψη οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για 50,9 μονάδες και βρέθηκε πολύ κοντά στο χαμηλό εξαετίας του Σεπτεμβρίου.

Ο PMI για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών στις 51,5 από τις 52,2 μονάδες. Ήταν επίσης χαμηλότερος από την ενδιάμεση πρόβλεψη των αναλυτών για 52,5 μονάδες. Ο τομέας μεταποίησης προσέφερε μια λίγο καλύτερη εικόνα, αν και η δραστηριότητα συρρικνώθηκε για 10ο μήνα.

Ο αντίστοιχος δείκτης για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 46,6 από τις 45,9 μονάδες, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 46,4 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 47,1 από τις 46,6 μονάδες, με τη συρρίκνωση αυτή να καταγράφεται παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές προϊόντων τους για πέμπτο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης