Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 14:33
Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο με τρακτέρ οργανώθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και συγκεντρώθηκαν από νωρίς σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο γ.γ. της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, η Ελένη Καρυά εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Κώστας Κουβαράς εκ μερους του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι «ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δε θα λυθεί σε μία κινητοποίηση, όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους».

Το διεκδικητικό πλαίσιο αφορά σε αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως και καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, καθώς και αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διεκδικούν, επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες «ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών», καθώς και σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 14:33