Στουρνάρας: Επιμένει στην πρότασή του για τα "κόκκινα" δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 13:44
Στουρνάρας: Επιμένει στην πρότασή του για τα "κόκκινα" δάνεια
Την εκτίμηση ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για τα "κόκκινα" δάνεια μέσω της επιλογής δημιουργίας asset protection scheme διατύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τράπεζας Πειραιώς για τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία έχει τεθεί επίσης στο τραπέζι και όπως φαίνεται εξετάζεται εφεδρικά με την πρόταση που έχει υποβάλει το ΤΧΣ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η πρόταση της ΤτΕ παρουσιάζεται σήμερα και αύριο σε επενδυτές στο Λονδίνο.

Όπως είπε έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση της ΤτΕ από ξένους επενδυτές και δη αυτούς που έχουν συμμετοχή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά με το θέμα της πλήρους κάλυψης των δανείων από προβλέψεις, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτή αφορά τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν οι τράπεζες και ήταν γνωστή στις τράπεζες εδώ και καιρό.

Σε ό,τι αφορά τα παλαιά δάνεια, είναι θέμα των τραπεζών και του SSM να συμφωνήσουν για τον τρόπο κάλυψης τους από τις προβλέψεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 13:44