Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου είναι εκείνος που έναντι 18,1 εκατ. ευρώ – σύμφωνα με πληροφορίες – απέκτησε τμήμα του μυθικού κτήματος του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα.

Πρόκειται για μια έκταση 380 στρεμμάτων περίπου που αποτελούν και το καλύτερο κομμάτι του κτήματος καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και το παραλιακό μέτωπο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προγραμματισμένος για σήμερα ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη Eurobank, μέσω 8 ταυτόχρονων διαδικασιών σε βάρος των εταιρειών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν του Δημήτρη Κοντομήνα, ολοκληρώθηκε για τα δύο μεταγαλύτερα τμήματα της έκτασης.

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς είχε διαμορφωθεί στα 15,9 εκατ. ευρώ.

Το μοναδικής ομορφιάς κτήμα του Δ. Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και στο παρελθόν βγήκε προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα απέχουν προσεγγιστικά 8,2χλμ. από το Porto Hydra Village, το ομώνυμο ξενοδοχείο και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης.
Το κτήμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δένδρα, μέχρι και ελικοδρόμιο.

Το ακίνητο έχει πρόσωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα -με πολυτελή βίλα- χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία.

Σημειώνεται ότι αυτό παρότι βρίσκεται βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955) είναι νόμιμο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης