Ανοδικά, στο 1,69%, κινείται την Τρίτη το πρωί (ώρα ανατολικών ΗΠΑ) η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, λίγο πριν την ανακοίνωση σημαντικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα, που αποτελεί το τελευταίο διάστημα τη βασική ανησυχία των επενδυτών.

Στις 10:45 ώρα Ελλάδος, η απόδοση του 10ετούς T-Bond άγγιζε το 1,691%, ενώ εκείνη του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κινούνταν επίσης ανοδικά, στο 2,35%. Οι αποδόσεις κινούνται αντίρροπα προς τις τιμές των ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον πληθωρισμό τον Μάρτιο, αναλυτές σε έρευνα του δικτύου Dow Jones εκτιμούν ότι θα σημειώσει άνοδο 0,5% σε μηνιαία βάση και 2,5% σε ετήσια.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ έχουν σημειώσει άνοδο περί το 1% από τα τέλη Ιανουαρίου έως σήμερα, κυρίως λόγο φόβων για άνοδο του πληθωρισμού, καθώς η οικονομία της χώρας θα αναθερμαίνεται μετά την κρίση της πανδημίας.

Ο Eric Lonergan, fund manager στην M&G, ανέφερε στο δίκτυο CNBC την Τρίτη ότι οι αγορές ομολόγων έχουν ήδη ενσωματώσει στις τιμές την επάνοδο στην κανονικότητα μετά την κρίση μέσω της πρόσφατης ανόδου των αποδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι η αναμενόμενη άνοδος του πληθωρισμού έχει συζητηθεί τόσο πολύ, που πλέον όλοι την αναμένουν, αλλά θα τη θεωρήσουν και παροδική.

Οι traders θα στρέψουν επίσης την προσοχή τους στην επικείμενη δημοπρασία 30ετών ομολόγων των ΗΠΑ με στόχο την άντληση 24 δισ. δολαρίων, που θα αποτελέσει βαρόμετρο για την επενδυτική διάθεση έναντι του αμερικανικού χρέους.

Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένη και δημοπρασία έντοκων γραμματίων 9μηνης διάρκειας για την άντληση έως και 40 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης