Ως την πλήρη επαναφορά της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χαρακτήρισε στην δήλωσή του ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταίκούρας την σημερινή επιτυχημένη έκδοση 30ετούς ομολόγου, την πρώτη σε τέτοια διάρκεια από το 2008.

«Με την έκδοση αυτήν, η επανασύσταση της ελληνικής καμπύλης αποδόσεων εξομαλύνεται και προστίθεται βάθος, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές, αφού χρονικά ξεπερνά – κατά πολύ – την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος» είπε ο υπουργός οικονομικών για να προσθέσει ότι συμβάλει – σημαντικά – στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε επίσης ότι επιβεβαιώνει, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της έκδοσης είπε ότι, αντλήθηκαν από τις αγορές, 2,5 δισ. ευρώ ενώ η έκδοση διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητά των επενδυτών που προσήλθαν μέσα σε συνθήκες υψηλής – σε διεθνές επίπεδο – αβεβαιότητας, εξαιτίας της πανδημίας.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, εργάζεται, και θα συνεχίσει να εργάζεται, με στρατηγικό σχέδιο, για να επαναφέρει τη χώρα στην οικονομική κανονικότητα, εν μέσω παγκόσμιων κλυδωνισμών και έδωσε τα συγχαρητήρια του στο ΟΔΔΗΧ για σημερινή έκδοση αλλά και το γενικότερο σχεδιασμό στην διαχείριση χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης