Σταθεροποιητικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των ομολόγων διατηρήθηκαν στα χθεσινά επίπεδα παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν εξαιτίας των εκτεταμένων ρευστοποιήσεων που παρατηρήθηκαν.

   Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 1,39% και η απόδοση του 5ετούς τίτλου αυξήθηκε οριακά στο 0,50% από 0,49%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ανάλογες τάσεις επικράτησαν και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται, τόσο στην οικονομία όσο και στο γεωπολιτικό πεδίο, ευνοεί τις επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου και λιγότερο τα ομόλογα.

   Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch, δήλωσε σήμερα ότι τόσο η ανάπτυξη, όσο και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη φαίνεται να σταθεροποιούνται μετά από την υποχώρηση τους πέρυσι, δικαιώνοντας έτσι τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

   Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ ενέκρινε μια σειρά μέτρων στήριξης τον Σεπτέμβριο, παρά τις έντονες αντιθέσεις που είχαν διατυπωθεί στο εσωτερικό της, επιδιώκοντας να τονώσει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 25ετές ομόλογο με 17 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,39% από 1,37% χθες, έναντι -0,20% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,59% από 1,56%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης