Σταθεροποιητικές τάσεις και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον χαρακτήρισαν σήμερα τη δευτερογενή αγορά ομολόγων.
Ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών στη γερμανική αγορά είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το περιθώριο γερμανικών- ελληνικών ομολόγων.

   Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε ως το 1,41% από 1,40% που κυμαίνονταν χθες. Στο 0,53% από 0,51% αυξήθηκε η απόδοση του 5ετούς τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές μόλις 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 2 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,40% έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,73% από 1,76%

   Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1066 δολ. από το επίπεδο των 1,1076 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Θετικά ήταν για το δολάριο τα στοιχεία από τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ καθώς εμφάνισαν αύξηση (5,6%) μεγαλύτερη της αναμενομένης. Παράλληλα σημαντική αύξηση καταγράφεται στις τιμές τους.

   Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη δεν κατόρθωσαν να δώσουν ώθηση στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

   Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,338%, στο 3μηνο στο -0,406% και στο μήνα στο -0,450%.

   Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1091 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης