Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η αγορά ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν σήμερα με απόδοση 4,31% από 4,28% χθες.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,26% από 4,28% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,46% να διαμορφωθεί στο 3,80% από 3,89% που έκλεισε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1544 δολ. από το επίπεδο των 1,1574 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η διαφαινόμενη απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από τις Βρυξέλλες επηρεάζει αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Γκίντερ Έτιγκερ (Günther Oettinger) αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού διότι δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της Ε.Ε. Μάλιστα το ίδιο αναφέρει ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δεν προτίθεται να κάνει αντιπρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η δημοσίευση των πρακτικών της Fed, από την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,155%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,204%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,265%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,317% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,367%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1530 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης