Ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας απόψε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο εκδήλωσης του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα «Δασικοί χάρτες, παράθυρο στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες στο 57% της επικράτειας και σε ένα πολύ μεγάλο μέρος τους έχουν επικυρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που έχει καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε δασικούς χάρτες επικυρωμένους στο 1% της ελληνικής επικράτειας.

«Ο σχεδιασμός είναι μέχρι τέλος του 2019 να έχουμε φθάσει σε ένα ποσοστό 80-90% των δασικών χαρτών όλης της χώρας. Οι δασικοί χάρτες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο μαζί με τη χάραξη των αιγιαλών που είναι σε εξέλιξη. Από κοινού αυτά τα τρία θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα από το 2020 και μετά να είναι μια κανονική χώρα με δασολόγιο, κτηματολόγιο, χρήσεις γης και αιγιαλούς», τόνισε χαρακτηριστικά .

Αναφερόμενος στη διαδικασία των αντιρρήσεων, ο υπουργός ΠΕΝ επεσήμανε ότι εξελίσσεται πολύ καλά επισημαίνοντας ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μεταρρύθμισης που όπως είπε χαρακτηριστικά «οδηγεί στο λογικό αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης