Ενισχύεται και σήμερα ο χρυσός καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε ύστερα από δημοσίευμα ότι η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου του Ντόναλντ Τραμπ του 2016 κλήθηκε δικαστικά για έγγραφα που περιέχουν συγκεκριμένες ρωσικές λέξεις-κλειδιά από περισσότερους από δώδεκα αξιωματούχους.

Οι ανακριτές που εξετάζουν ενδεχόμενες ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εξέδωσαν την κλήτευση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,2% στα 1281,51 δολάρια η ουγγιά, οδεύοντας σε άνοδο της τάξης του 0,5% σε εβδομαδιαία βάση, στη δεύτερη εβδομάδα κερδών.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου αυξάνονται κατά 0,3% στα 1281,80 δολάρια η ουγγιά.

Ωστόσο, οι αβεβαιότητες γύρω από ένα νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ και η πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα στέλνουν μεικτά μηνύματα στην αγορά, διατηρώντας τον χρυσό υπό πίεση.

Οι Δημοκρατικοί την Πέμπτη έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα από τη δεκαετία του 1980, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια ευρεία δέσμη φορολογικών περικοπών που επιδιώκει ο Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στα $ 17.087 η ουγγιά, η πλατίνα αυξάνεται κατά 0,4% στα $ 934,30 και το παλλάδιο κερδίζει 0,7% στα $ 994,50.

Στην εβδομάδα, το ασήμι έχει αυξηθεί κατά 1,1%, η πλατίνα κατά 0,9%, ενώ το παλλάδιο είναι σχεδόν αμετάβλητο.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης