Ανάπτυξη και υγιή δημόσια οικονομικά μπορούν να συνδυαστούν και δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, απαντώντας σε ερώτηση κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η ερώτηση αφορούσε το κατά πόσον υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο σχετικά με την έκταση των δημοσίων επενδύσεων και τα επίπεδα του χρέους των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δείξαμε πολύ πρόσφατα – και είχαμε και οι δύο μερίδιο σε αυτό – τι είναι δυνατό να επιτύχουμε όταν εργαζόμαστε από κοινού στην Ευρώπη, εντός του πλαισίου του τρέχοντος Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σολτς, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Ο επικεφαής της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως έργο το οποίο στηρίχθηκε κατά βάση στη γαλλογερμανική συνεργασία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Είμαι πεπειπεισμένος ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που θα συναντήσουμε μπροστά μας μαζί και θα συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους για την ανάπτυξη που ενισχύσαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης, διατηρώντας την ίδια στιγμή υγιή τα δημόσια οικονομικά μας», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δυνατό να τα επιτύχουμε και τα δύο ταυτόχρονα, δεν είναι στόχοι αντίθετοι μεταξύ τους. Έχουμε δεσμευθεί να χρησιμοποιήσουμε την ευελιξία που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης