Συνολικά 6.136 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021, μέσω των ενισχυμένων και βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σημειώνοντας αύξηση κατά 69% και 61% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2020 και του 2019 αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά το lockdown και τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να καταγράφει σταθερή αύξηση σε ετήσια βάση, αλλά και συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 8 ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, ενώ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης