Συνεχίζουν οι αεροπορικές εταιρείες τις απολύσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, 14:42
Συνεχίζουν οι αεροπορικές εταιρείες τις απολύσεις

Η αεροπορική εταιρεία Emirates απέλυσε περισσότερους πιλότους και πλήρωμα καμπίνας αυτή την εβδομάδα σε έναν νέο γύρο απολύσεων, καθώς η εταιρεία αυτή του Κόλπου μειώνει το ανθρώπινο δυναμικό της εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τέσσερις πηγές.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι προχωράει σε απολύσεις, μεταξύ των οποίων πιλότων και μελών πληρωμάτων καμπίνας, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις ζημιές που υπέστη από την πανδημία, είπαν οι πηγές.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα δεν διευκρίνισε πόσοι υπάλληλοι απολύθηκαν αυτή την εβδομάδα ούτε από ποια τμήματα προέρχονταν.

Πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Ρόιτερς ότι ο αριθμός των 4.300 πιλότων και των σχεδόν 22.000 μελών πληρωμάτων καμπίνας θα περιοριστεί περίπου κατά ένα τρίτο σε σχέση με τα επίπεδα προ κορωνοϊού.

Από τις απολύσεις αυτής της εβδομάδας επλήγησαν κυρίως πιλότοι σε Airbus A380, είπαν δύο πηγές, και μια από αυτές είπε ότι αναμένονται περισσότερες απολύσεις.

Η Emirates απέλυσε πιλότους και πληρώματα καμπίνας και τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας πιθανόν να τεθούν σε προσωρινή αργία έως και 36.000 εργαζόμενοί της, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο του συνόλου του προσωπικού της.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο αναμένει μείωση στις κρατήσεις κατά 75%, σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι δεν θα υποχρεωθούν σε προσωρινή αργία όλοι όσοι θα λάβουν προειδοποιητική επιστολή, καθώς ο τελικός αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το αν θα βελτιωθούν οι συνθήκες και από το πόσοι εργαζόμενοι θα δεχτούν να μπουν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας ή εθελουσίας εξόδου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν.

Παρ΄ ότι τα αεροδρόμια και οι εταιρείες έχουν θεσπίσει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, 14:42