Η συγχώνευση τριών κρατικών τραπεζικών ιδρυμάτων του Άμπου Ντάμπι θα δημιουργήσει δύο νέες τράπεζες, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του ζητήματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Με βάση τα σχέδια που βρίσκονται επί τάπητος, η Abu Dhabi Commercial Bank PJSC θα εξαγοράσει την Union National Bank PJSC, δημιουργώντας μια ενιαία τράπεζα. Τα τμήματα ισλαμικής τραπεζικής των ADCB και UNB θα συγχωνευθούν και το νέο σχήμα θα αποκτήσει και την ιδιωτική Al Hilal Bank, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμιράτο, του οποίου τα δύο μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συγχωνεύτηκαν μέσα στο 2017 δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Μέση Ανατολή, σχεδιάζει τη σύσταση μητρικής εταιρείας για τη γενική διαχείριση των νέων ιδρυμάτων, τα οποία θα λειτουργούν όμως ως δύο διακριτές οντότητες.

Η συγκέντρωση στο τραπεζικό σύστημα του Άμπου Ντάμπι είχε ξεκινήσει την περίοδο της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Οι National Bank of Abu Dhabi και First Gulf Bank συγχωνεύθηκαν πέρυσι δημιουργώντας τη First Abu Dhabi Bank PJSC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συγχώνευση μεταξύ των Mubadala και Abu Dhabi Investment Council τον Μάρτιο δημιούργησε ένα ενιαίο κρατικό επενδυτικό ταμείο με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 220 δισ. δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης