Η κρίση έχει αναστατώσει τον αιώνιο “σημαιοφόρο” της αισιοδοξίας στην Αμερική, Warren Buffett, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να τον κάνει να εγκαταλείψει εντελώς τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, ενώ πλέον κάνει το ίδιο ακόμη και για ορισμένες μετοχές των κλάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή.

Εκεί αναλύονται οι επενδυτικές κινήσεις της Berkshire Hathaway το α΄ τρίμηνο του 2020. Σε αυτές περιλαμβάνονται η εγκατάλειψη του 84% του ποσοστού της Berkshire στον όμιλο της Goldman Sachs και η μείωση της θέσης της στην JPMorgan Chase κατά 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Buffett, 89 ετών, δήλωνε υπερήφανα μόλις πριν από δύο εβδομάδες ότι πιστεύει ότι «τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Αμερική», ωστόσο πλέον γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τον πιστέψεις.
Η στροφή 180 μοιρών και το σοκ

Ενώ ο Buffett έκανε τη στροφή 180 μοιρών του όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες κατά την ασυνήθιστα κακή όσον αφορά το κλίμα γενική συνέλευση των μετοχών της Berkshire πριν από δύο σαββατοκύριακα, η σχεδόν ολοκληρωτική έξοδος του από την Goldman αποτελεί το πλέον πρόσφατο σοκ.

Οι μετοχές της επενδυτικής τράπεζας έχουν απωλέσει άνω του 25% της αξίας τους από τις αρχές του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης