Συνεχίζεται η πτώση της στερλίνας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 12:55
Συνεχίζεται η πτώση της στερλίνας

Απώλειες σημειώνει η βρετανική λίρα-στερλίνα έναντι του δολαρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εισέλθει σε καθεστώς διεθνούς απομόνωσης λόγω των φόβων για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή που οι ελπίδες για μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, περιορίζονται από την απόρριψη της πρότασης Τζόνσον για την αλιεία από πλευράς Βρυξελλών.

Η λίρα τη Δευτέρα κατρακύλησε κάτω από το 1,32 δολ., ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε, για να πάρει και πάλι την κατιούσα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Βρετανίας.

Στις 12:44 μ.μ. ώρα Ελλάδος, η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,54%, στα 1,3390 δολάρια.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε και έναντι του ευρώ κατά 0,4%, στις 0,9120 λίρες, ενώ τη Δευτέρα κινούνταν ακόμα χαμηλότερα, στις 0,9216 λίρες.

«Ακόμη και σε περίπτωση που τελικώς επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, οποιοδήποτε ράλι ανακούφισης θα περιοριστεί από το γεγονός ότι πολλοί κλάδοι θα μείνουν εκτός της συμφωνίας και από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία από το νέο lockdown λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού» σημειώνει αναλύτρια της Rabobank.

Στήριξη στη λίρα έδωσαν τα στοιχεία για την ανάκαμψη της οικονομίας του Η.Β. το γ' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 13:08