Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του αμερικανικού αργού, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, καθώς τα επίσημα στοιχεία έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης εβδομαδιαία υποχώρηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα η εγχώρια παραγωγή αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ.

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,22 δολ. ή 3,8% το βαρέλι, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 56,59 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του πιο ενεργού συμβολαίου που έχει καταγραφεί από τις 8 Μαρτίου.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Ιουλίου έχασε 2,58 δολ. ή 3,7% για να κλείσει στα 66,87 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 12 Μαρτίου.

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές προμήθειες αργού υποχώρησαν κατά 300.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι πρόκειται για την πρώτη μείωση σε διάστημα τριών εβδομάδων, υπολείπεται κατά πολύ των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν μείωση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

H EIA εκτιμά επίσης ότι η εγχώρια παραγωγή την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια στα 12,3 βαρέλια την ημέρα, επιστρέφοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης