Συνεδρίαση για την ενεργειακή φτώχεια θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:05
Συνεδρίαση για την ενεργειακή φτώχεια θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση της χρηματοδοτούμενης από την ΕΕ πρωτοβουλίας STEP-IN για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στις 29 και 30 Μάϊου.

Όπως επισημαίνει η ΡΑΕ, το STEP-IN αναπτύσσει μια καινοτόμο μεθοδολογία για την αποτελεσματική ανάλυση και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Στοχεύει να βοηθήσει ευάλωτους πολίτες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, τα νοικοκυριά με την ενεργειακή τους αποδοτικότητα και συνολικά τα επίπεδα άνεσής τους.

Μετά τη λήξη της συνάντησης εργασίας οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την περιοχή του Μετσόβου, όπου θα συζητηθούν θέματα ενεργειακής φτώχειας στην περιοχή και πρακτικοί τρόποι μείωσής της.

Συγκεκριμένα, στο Μέτσοβο, οι προσπάθειες του έργου επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών της περιοχής και στην αύξηση του επιπέδου της ποιότητας ζωής τους, βελτιώνοντας τα επίπεδα της θερμικής άνεσης.

Με τη συνδρομή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δήμου Μετσόβου, εκπαιδευμένοι ενεργειακοί σύμβουλοι θα επισκεφθούν σημαντικό αριθμό νοικοκυριών και θα παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές ενεργειακής εξοικονόμησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:06