Συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας με Αχτσιόγλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 16:45
Συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας με Αχτσιόγλου
Με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας προκειμένου να την ενημερώσουν για τα καίρια θέματα που αφορούν τον παραγωγικό, εξαγωγικό αλλά και εργατοβόρο κλάδο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και να συζητήσουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων του κλάδου, ειδικότερα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ, Ελευθέριος Κούρταλης όσο και τα μέλη του ΔΣ, Ευριπίδης Δοντάς, Αναστασία Βαρβαρέσου, Βασίλης Πολύχρονος και Ν. Κατράδης επέδωσαν στην υπουργό εμπεριστατωμένο υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις τους, για τα μέτρα και τις ενέργειες που θα βοηθήσουν στην επιβίωση των βιομηχανιών του κλάδου, ώστε να αποτελέσει εκ νέου τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε σε κλίμα πολύ θετικό, εποικοδομητικό και με πνεύμα πλήρους κατανόησης από την υπουργό, των προβλημάτων και των θεμάτων που έθεσαν οι φορείς του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η ελληνική κλωστοϋφαντουργία επί πολλές δεκαετίες ήταν η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους στην παραγωγή εθνικού πλούτου, τους μεγαλύτερους μεταποιητικούς & εξαγωγικούς κλάδους της χώρας αλλά και εργατοβόρους αφού απασχολούσε περίπου 200.000 χιλιάδες εργαζομένους.

Ακόμη και σήμερα, ο κλάδος απασχολεί 50-60 χιλ. εργαζόμενους και εξάγει το 70% της παραγωγής του, μολονότι έχει συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Tην τελευταία εικοσαετία, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, στη στήριξη του παραδοσιακού κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, σε συνδυασμό με την αθρόα εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών ειδών από χώρες φθηνού εργατικού και ενεργειακού κόστους οδήγησε στο κλείσιμο μεγάλων παραδοσιακών εργοστασίων, αυξάνοντας την ανεργία, επισημαίνεται στο υπόμνημα του ΣΕΒΚ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 16:46