Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης της δράσης “Superfast Broadband”, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ύστερα από πρόσκληση του γενικού γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα, συνάντηση με τους επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών παρόχων Μιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, και Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της WIND.

Η συζήτηση εστίασε στα θέματα της υλοποίησης της δράσης SFBB, αλλά επεκτάθηκε και γενικότερα στην πορεία υλοποίησης του Εθνικού Ευρυζωνικού Πλάνου και των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μαγκλάρας, δήλωσε:

«Η δράση SFBB που μόλις ξεκίνησε, είναι η πρώτη από τις επικαιροποιημένες δράσεις του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου που υλοποιείται.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί απευθύνεται στους πολίτες, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ωφελούμενοι, και εκτιμούμε ότι θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στη χώρα. Είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων οι οποίες είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους, αλλά και με τα επενδυτικά σχέδια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να δούμε τα αποτελέσματά τους να αποτυπώνονται και στους σχετικούς δείκτες αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας. Έχουμε ήδη αυξήσει τον προϋπολογισμό για τις ευρυζωνικές δράσεις σε πάνω από 700 εκ. ευρώ για την προσεχή πενταετία, αξιοποιώντας τόσο κοινοτικούς, όσο και εθνικούς πόρους, για προγράμματα που θα έχουν άμεσο όφελος για τους πολίτες αλλά και για την οικονομία, στο σύνολό της».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε:

«Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Επενδύουμε συνολικά έως 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για να φέρουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις. Καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως αυτή του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την ενίσχυση της ζήτησης. Οι σύγχρονες υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή. Έτσι δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VODAFONE, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε:

«Η Vodafone συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην οποία επενδύει, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, προσφέροντας στους πολίτες και στις επιχειρήσεις τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Στηρίζουμε την υλοποίηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Πλάνου και της πρώτης δράσης που αφορά στο SFBB, που είναι σημαντικό να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς τις επενδύσεις μας προκειμένου να ενισχυθεί η διείσδυση ευρυζωνικών υπηρεσιών και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Οι στρατηγικές αυτές δράσεις της πολιτείας πρέπει να ενισχύσουν τις συνολικές επενδύσεις των παρόχων ώστε να επιταχύνουν την πορεία της χώρας προς τη νέα ψηφιακή εποχή συνεισφέροντας σε ένα καλύτερο και συναρπαστικό μέλλον για όλους»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε:

«Συντασσόμαστε απόλυτα με τον εθνικό στόχο της πρόσβασης όλων των Ελλήνων πολιτών σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και πραγματοποιούμε εντατικές επενδύσεις σε υποδομές οπτικών ινών και δίκτυα νέας γενιάς ώστε οι συνδρομητές να απολαμβάνουν υπηρεσίες διασύνδεσης υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

Η πρωτοβουλία SFBB αφενός είναι σημαντική για την ταχύτερη εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, αφετέρου αποτελεί παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που μπορεί να παράγει η συνεργασία πολιτείας και ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και επενδύσεις. Ως το 2020 η WIND θα ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκ. ευρώ με επίκεντρο την ευρυζωνικότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης