Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε σήμερα να επιβεβαιώσει αν πράγματι αναμένεται να επιτευχθεί μια συμφωνία για το “διαζύγιο” από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 21 Νοεμβρίου, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε μια επιστολή του υπουργού Brexit Ντόμινικ Ράαμπ.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστολή αυτή, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω, όπως έχω κάνει πολλές φορές, ότι ανέκαθεν λέγαμε πως θέλουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Από το Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι σχολίασε ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, όμως αυτό απαιτεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ιδίως οι Βρετανοί διαπραγματευτές.

Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τον Ράαμπ ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο Κόβενι απάντησε θετικά. Επισήμανε όμως ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Επαφίεται κυρίως στη βρετανική πλευρά να εντείνει τις διαπραγματεύσεις”, είπε, προσθέτοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης