Σημαντική πτώση στα εισοδήματα των Ρώσων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:43
Σημαντική πτώση στα εισοδήματα των Ρώσων

Η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των Ρώσων ενδέχεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αλεξέι Κουντρίν.

«Το πρώτο τρίμηνο είχε αρνητικό πρόσημο και αυτό δεν μπόρεσε κανείς να το προβλέψει, δεν αναμένονταν, γι' αυτόν τον λόγο οι γενικοί δείκτες του έτους με βάση τους οποίους είχε σχεδιασθεί αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων κατά 1%, μπορεί να είναι μηδενικοί ή με αρνητικό πρόσημο», δήλωσε ο Κουντρίν.

Ο Κουντρίν ανέφερε ότι προϋπόθεση για την αύξηση των εισοδημάτων του κόσμου είναι η οικονομική ανάπτυξη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ασταθής. «Ελπίζω ότι εφέτος θα αποφύγουμε μια τεχνητή ύφεση, αλλά παρόλα αυτά οι δείκτες θα είναι χαμηλοί.

Αυτό δυστυχώς συνιστά και την προϋπόθεση των χαμηλών ρυθμών αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων. Όσο δεν δίνουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, διαρκώς τα ζητήματα που σχετίζονται με τα πραγματικά εισοδήματα θα βρίσκονται στην ζώνη κινδύνου», επεσήμανε ο Κουντρίν

Νωρίτερα, με βάση τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε ανακοινωθεί ότι τα πραγματικά εισοδήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, μειώθηκαν κατά 2,3%.

Το Ελεγκτικό συνέδριο επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι να συνεχισθεί η πτώση των πραγματικών εισοδημάτων το 2019 εξαιτίας του ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια επιδοματική κοινωνική πολιτική στήριξης των πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 18:00