Σκληρή κριτική στην ηγεσία του Υπ. Εργασίας, ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο (τέως) ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).
Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «επιτέθηκε δε με ακραία λαϊκίστικη ρητορική στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ίδιου του υπουργείου, απαξιώνοντας την λειτουργία και οντότητά τους, με ό,τι σημαίνει αυτό για την επόμενη ημέρα συνεργασίας τους, αλλά και της απρόσκοπτης συνέχισης του έργου τους».

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες και στελεχιακό δυναμικό, δεν ευθύνονται όμως για σειρά αιτιών που απεικονίζουν την σημερινή τραγική κατάσταση, τόσο στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων, όσο και στα υπόλοιπα προς τους Συλλόγους-μέλη μας, για την ενημέρωση των συναδέλφων. αντικείμενα εργασιών του Υπουργείου του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, αναφέρεται πως «όσον αφορά το μέτρο ανακούφισης- ασπιρίνη της προκαταβολής σύνταξης, με τους σοβαρούς κινδύνους που επεσήμαναν τα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι απλά η καθ’ ομολογία αποτυχίας για όλα τα παραπάνω, καθώς και η πίστωση ώστε να δοθεί χρόνος για τον σχεδιασμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αφορούν την περαιτέρω κονιορτοποίηση και εκχώρηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά κεφάλαια».

Τέλος η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ, «συντάσσεται και χαιρετίζει την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καλεί σε συστράτευση για κοινούς αγώνες. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια Καθολική Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης