Η απώλεια βιοποικιλότητας και η κατάρρευση των οικοσυστημάτων είναι μια από τις κυριότερες απειλές που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση εκτίμησης κινδύνου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Με βάση την ίδια έκθεση, υπολογίζεται πως 44 τρισεκατομμύρια δολάρια παραγόμενης οικονομικής αξίας -περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού παγκόσμιου ΑΕΠ- εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση.

Αυτό επισημαίνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με αφορμή τη διαδικτυακή εκδήλωση για τη φύση η οποία συνδιοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC), το UN Global Compact, τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) και τον διεθνή συνασπισμό Business for Nature, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη συνυπέγραψε επιστολή-κάλεσμα προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, που απευθύνεται στους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τους καλεί να συνεργαστούν άμεσα με τις κυβερνήσεις για να αντιστρέψουν τις απώλειες στη φύση.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνυπογράψουν το κάλεσμα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 31 Ιουλίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας https://www.businessfornature.org/call-to-action.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης