Λίγες ημέρες έμειναν για να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις (θερινές εκπτώσεις 2022) και οι καταναλωτές συνεχίζουν την πιο δύσκολη έρευνα αγοράς των τελευταίων ετών. Δύσκολη γιατί οι τιμές αλλάζουν διαρκώς τους τελευταίους μήνες λόγω πληθωρισμού και πρέπει κάποιος να μπορεί να συγκρατήσει το ύψος του κόστους των προϊόντων που τον ενδιαφέρουν ώστε να τις συγκρίνει με τις τιμές των εκπτώσεων και να είναι σίγουρος ότι έχει πραγματικό όφελος.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις (καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022) πρόκειται όπως κάθε χρόνο να ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου δηλαδή στις 11 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα διαρκέσουν βεβαίως μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Η νομοθεσία αναφέρει ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Δηλαδή τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή, 17 Ιουλίου.

Στο μεταξύ έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη ο «πόλεμος των προσφορών». Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες κυρίως δεν χάνουν την ευκαιρία να προωθήσουν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων μέσω των προσφορών, που προκαλούν την αντίδραση των εμπόρων. Πάντως οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν τις καλύτερες προσφορές για ότι τους ενδιαφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης