Σε κρίση ο εμπορικός ιστός του Λεκανοπεδίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:32
Σε κρίση ο εμπορικός ιστός του Λεκανοπεδίου

Τη δρομολόγηση δράσεων για την ενίσχυση του εμπορικού ιστού του Λεκανοπεδίου, που δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας, συζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, σε συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι αντιπρόεδροι του ΕΕΑ Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο γενικός γραμματέας, Δ. Γαβαλάκης, και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Κατά τη συζήτηση, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και σε δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της καινοτομίας, της τεχνολογίας, αλλά και της ψηφιακής εξειδίκευσης των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πατούλης πρότεινε τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας που δρομολογεί η Περιφέρεια, με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τα επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς.

«Με στοχευμένες και μετρήσιμες δράσεις θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ειδικά αυτή την περίοδο δοκιμάζονται ιδιαίτερα» επισήμανε ο κ. Πατούλης, αναφέροντας ότι στο πλαίσιο αυτό προτεραιότητα είναι να «διαμορφώσουμε από κοινού ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας στην Αττική».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:32