Ο χρυσός κατακτά σήμερα τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς το δολάριο υποχωρεί μετά από τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, ενώ οι συνεχιζόμενες εντάσεις στη Βόρεια Κορέα συνεχίζουν να στηρίζουν τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,4% στα 1352,91 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε το ισχυρότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει κέρδη της τάξης του 2% στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου, αυξάνονται κατά 0,7% στα 1359,50 δολάρια η ουγγιά. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι παρατεταμένες εντάσεις στη Βόρειο Κορέα και το αδύναμο αμερικάνικο δολάριο ώθησαν τον χρυσό στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα του 2017 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,5% στο 91,177 έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, αφού προηγουμένως έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση, καθώς οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων των ΗΠΑ έπεσαν σε χαμηλά 10 μηνών, μετά τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των τυφώνων Irma και Harvey στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά 0,4% στα $ 18,15 η ουγγιά, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 18,20 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου. Το παλλάδιο αυξάνεται 0,6% στα 961,00 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 1018 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης