Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα κάνει παρεμβάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων, αν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν, καθώς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ επιχειρούν να διαβεβαιώσουν τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα θα ενεργήσει για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο από τον κορωνοϊό.

Η ΕΚΤ δίνει μία συντονισμένη μάχη οπισθοφυλακής μετά τη δήλωση της επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Πέμπτη, η οποία αναστάτωσε τους επενδυτές και τους συναδέλφους της στην τράπεζα. Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό, όπως η Ιταλία, στην αγορά ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν υπάρξει ανάγκη για παρέμβαση όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα, θα ληφθούν μέτρα», υπογράμμισε ο Χόλτσμαν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα επισήμανε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να περιορίσει τα «μη δικαιολογημένα» spreads (διαφορές) μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης και να αυξήσει τις αγορές ομολόγων τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης