Ρουμανία: Αρνητικό ρεκόρ σε "λουκέτα" εταιρειών τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 16:16
Ρουμανία: Αρνητικό ρεκόρ σε "λουκέτα" εταιρειών τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019

Περισσότερες από 55.900 εταιρείες έβαλαν λουκέτο τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους στην Ρουμανία, ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράφηκε την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Εμπορικού Μητρώου (ONRC), 55.942 εταιρείες διαλύθηκαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους σε όλη τη χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 94,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το ONRC επισημαίνει ότι, εάν αυτή η αρνητική τάση συνεχιστεί, τότε, δεν αποκλείεται ο αριθμός των εταιρειών που θα κλείσουν να υπερβεί τις 100.000 στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Στα τέλη Απριλίου 2019, 17.349 επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο είχαν παύσει τη δραστηριότητά τους και 10.838 γεωργικές επιχειρήσεις. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι, η Ρουμανία χρειάζεται επιχειρηματίες και χαιρετίζει την αύξηση του αριθμού των εταιρειών τα τελευταία χρόνια.

Αλλά -όπως προσθέτουν - πέρα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τα επιχειρηματικά σχέδια και την αισιοδοξία, η Ρουμανική οικονομία χρειάζεται υπεύθυνους επιχειρηματίες για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν βάση την οικονομική πραγματικότητα.

Προσθέτουν, επίσης, ότι, υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ελάχιστα τεκμηριωμένο σχέδιο, κάτι που συνήθως οδηγεί σε αφερεγγυότητα και τελικά κλείσιμο της επιχείρησης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 16:16