Η απόφαση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών να διευρύνει τον κατάλογο με τις χώρες στις οποίες μπορούν να πάνε για διακοπές εργαζόμενοι του υπουργείου και να προσθέσει σ’ αυτόν την Ταϊλάνδη και την Τουρκία, δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την αύξηση των τουριστικών ροών προς την Τουρκία κατά 3-4%.

Την εκτίμηση αυτή έκανε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας ΑΤΟΡ Μάγια Λομίντζε. Η ίδια όταν ρωτήθηκε σε ποιο ποσοστό μπορούν αυξηθούν οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων με προορισμό την Τουρκία και την Ταϊλάνδη, μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών , απάντησε: «Επιπρόσθετα οι τουριστικές ροές προς την Τουρκία μπορούν να αυξηθούν κατά 3-4%, ενώ προς την Ταϊλάνδη 2-3%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση να προστεθούν στον κατάλογο των χωρών που μπορούν να επισκέπτονται υπάλληλοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Τουρκία και η Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ιρίνα Βόλκ.

Εφέτος το καλοκαίρι, τα τουρκικά θέρετρα αναμένεται να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες που ταξιδεύουν με γκρουπ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων, αυτό το καλοκαίρι την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθούν 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, που επιλέγουν τον οργανωμένο τουρισμό.

Το 2014 για τους εργαζόμενους στο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχαν επιβληθεί περιορισμοί στο να επισκεφθούν διάφορες χώρες στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους τότε περιορισμούς, μπορούσαν να ταξιδέψουν μόνο στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Κούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιο δημοφιλείς χώρες που επέλεγαν οι Ρώσοι για διακοπές, η Τουρκία και η Ταϊλάνδη, ήταν απαγορευμένες για τους υπαλλήλους του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τα διαβατήρια με τα οποία οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, φυλάσσονται στα τμήματα προσωπικού.

Τα δίνουν στους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της άδειας, ενώ στη συνέχεια, μόλις τελειώσει η άδεια τους, τα επιστρέφουν.

Εάν ο αστυνομικός θέλει να επισκεφθεί μια χώρα που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο, υποβάλλει αίτηση στον ανώτερο του , ο οποίος την αποστέλλει προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή, η οποία και αποφαίνεται αν θα επιτρέψει στον αστυνομικό να ταξιδέψει στην χώρα που επιθυμεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης