Στον αγώνα των συνταξιούχων και των σωματείων τους, οι οποίοι με νέα αίτηση τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ελεγχθεί ο ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παρόχων (ΕΤΕΑΕΠ), η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη στήριξη και τη συμπαράστασή της.

Η νέα αίτηση κατατέθηκε ώστε οι συνταξιούχοι να λάβουν εξήγηση γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο ζητάει να υπάρξει συμμόρφωση του κράτους με όλες τις δικαστικές αποφάσεις και -όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του- αυτό σημαίνει: «Να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά οι αποφάσεις 2287/12, 2288/12, 2289/12 και 2290/12 και να επιστραφούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους οι μειώσεις των συντάξεων, των Νόμων 4051/12 και 4093/12 συμπεριλαμβανομένων των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη, επιβάλλεται η άμεση και ουσιαστική δικαίωση των συνταξιούχων της χώρας, επιβάλλεται οι άνθρωποι που δούλεψαν, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για χρόνια να έχουν την αξιοπρέπεια που ταιριάζει στη ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε επιχειρήσεις της ΠΕ Ρεθύμνου για ειδικές εκπτώσεις σε καθηγητές-μέλη του σωματείου, θεωρώντας ότι μία τέτοια κίνηση θα λειτουργήσει αμοιβαία επωφελώς τόσο για τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και για τους περίπου 700 καθηγητές που διαβιούν και εργάζονται στον νομό Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Νίκος Αδράμης, καλεί όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν για προσφορές ή διευκρινίσεις στο elmereth@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6944 248307 και 6944 892530.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης