Ράλι για το δολάριο εν αναμονή Τραμπ, στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος το ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 17:29
Ράλι για το δολάριο εν αναμονή Τραμπ, στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος το ευρώ
Σημαντικά κέρδη συνεχίζει να καταγράφει σήμερα το αμερικανικό δολάριο, με τα βλέμματα όλων των επενδυτών να στρέφονται στις ΗΠΑ και την πολυαναμενόμενη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση ή μη των ΗΠΑ από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Παράλληλα, το ευρώ δέχεται πιέσεις υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2018, με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου να υποχωρεί κατά 0,38% στα 1,1877 ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών διεθνών νομισμάτων ενισχύεται κατά 0,1% στις 92,864 μονάδες, μετά την αναρρίχησή του νωρίτερα στις 92,974 μονάδες, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για τη συμφωνία με το Ιράν.

Μία απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, με την οποία χαλάρωσαν οι οικονομικές κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, θα επηρέαζε την αίσθηση κινδύνου ευρύτερα στις αγορές.

«Η αγορά συναλλάγματος βλέπει την ανακοίνωση για το Ιράν ως έναν πιθανό κίνδυνο», σχολίασε ο Shusuke Yamada, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.

Σημειώνεται ότι η εξασθένιση των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, βοήθησε στο να στραφεί τον προηγούμενο μήνα η προσοχή των επενδυτών ξανά στα θεμελιώδη που στηρίζουν την άνοδο του δολαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 17:30