Αλματώδης είναι η άνοδος της αγοράς μεταχειρισμένων προϊόντων στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής έρευνας για τις τάσεις της αγοράς αντικειμένων από δεύτερο χέρι στην Ελλάδα, την οποία διεξήγαγε νέα πλατφόρμα μικρών αγγελιών για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων.

Σύμφωνα με την έρευνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αποτέλεσμα σταθερά ανοδικής τάσης, η αγορά μεταχειρισμένων στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αγοράζουν και πωλούν μεταχειρισμένα προϊόντα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων, περισσότερο οι ηλικίες από 38 έως 65 ετών.

Εκτός από αυτούς που αγοράζουν μεταχειρισμένα λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων, σημαντικό ποσοστό τα προτιμάει λόγω των μοναδικών κομματιών και της ποικιλίας που ανακαλύπτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα έπιπλα, ρούχα και βρεφικά είδη, ενώ οι άνδρες μεταχειρισμένα κινητά, αυτοκίνητα, συλλεκτικά είδη και βιντεοπαιχνίδια.

Ένας στους τρείς ερωτηθέντες σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε αγορές μεταχειρισμένων στο άμεσο μέλλον.

Οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων, ενώ είναι μια εκτενώς διαδεδομένη πρακτική στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μέχρι πρότινος φαίνεται να ήταν ταμπού για την Ελλάδα. Αυτό δείχνει να αλλάζει, και μάλιστα ταχέως, ως αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της διάδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης