Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν σήμερα λαμβάνοντας πίεση από το ισχυρότερο δολάριο πριν από την ετήσια συνάντηση των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο ωθείται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2001.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,4% στα 1285,21 δολάρια η ουγγιά, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί στα 1300,8 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχωρούν 0,5% στα 1290,60 δολάρια η ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi και την Πρόεδρο της Federal Reserve Janet Yellen στο συνέδριο του Jackson Hole στο Wyoming, για ενδείξεις για την κατεύθυνση των επιτοκίων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ξεκίνησαν τις εδώ και καιρό προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα τη Δευτέρα, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο.

Το ασήμι υποχωρεί 0,1% στα 16,95 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα υποχωρεί 0,8% στα 970,00 δολάρια. Το παλλάδιο διαπραγματεύεται στα 935,00 δολ. η ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 940 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η πλατίνα όσο και το παλλάδιο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καταλυτών αυτοκινήτων. Αλλά η πλατίνα χρησιμοποιείται κυρίως σε κινητήρες ντίζελ και το παλλάδιο σε βενζινοκινητήρες, οι οποίοι κυριαρχούν στην αγορά των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης