Οριακά αυξήθηκε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε όλη την ευρωζώνη στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου καθώς η ζήτηση παρέμεινε αδύναμη παρά τις πιο ήπιες αυξήσεις των τιμών, σύμφωνα με έρευνα.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την ευρωζώνη υποχώρησε αυτόν τον μήνα στις 51,3 μονάδες από την τελική επίδοση του Μαρτίου των 51,6 μονάδων. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από την ενδιάμεση πρόβλεψη οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για 51,8 μονάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση ήταν πάλι αποτέλεσμα κυρίως του μεταποιητικού τομέα. Ο σχετικός δείκτης PMI, ενώ αυξήθηκε στις 47,8 μονάδες αυτό τον μήνα από τις 47,5 του Μαρτίου, παρέμεινε για τρίτο συνεχή μήνα χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την ενδιάμεση πρόβλεψη για 47,9 μονάδες. Ο δείκτης της παραγωγής αυξήθηκε στις 48,1 από τις 47,2 μονάδες.

Ο σχετικός δείκτης PMI για τον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, υποχωρώντας στις 52,5 μονάδες από τις 53,3 του Μαρτίου, χαμηλότερα από την ενδιάμεση πρόβλεψη των οικονομολόγων για 53,2 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης