Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το πολύτιμο μέταλλο να οδεύει προς τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, παίρνοντας ώθηση από την πτώση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και του δολαρίου.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε την Πέμπτη στο 1,58%, ενώ το δολάριο ΗΠΑ υποχωρεί κατά 0,4% στα 90,987, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index DXY.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου προσθέτει λίγο παραπάνω από 10 δολάρια ή 0,5%, με την τιμή του να κυμαίνεται πέριξ των 1.794 δολαρίων ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

Ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της ActivTrades, δήλωσε ότι ο χρυσός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει νέα άνοδο εάν καταφέρει να ξεπεράσει την αντίσταση των πωλητών, εκτιμώντας την στα 1.800 δολάρια.

«Η διάσπαση αυτής της ζώνης θα άνοιγε χώρο για μεγαλύτερη  ανάκάμψη», επισήμανε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, το πολύτιμο μέταλλο ανέκαμψε από τις απώλειες της Τρίτης, αφού η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αποσαφήνισε τα σχόλια της που είχαν ερμηνευθεί ότι τάσσονταν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων για να μην “υπερθερμανθεί” η αμερικανική οικονομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης