Η Cathay Pacific Airways θα περικόψει 6.000 θέσεις εργασίας και θα κλείσει το brand της Cathay Dragon, αναφέρει σε δημοσίευμά της η South China Morning Post, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναθεώρησης για την αντιμετώπιση της ζημιάς που προκλήθηκε από την πανδημία.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τα σχέδιά της μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά σχεδίαζε περίπου 8.000 απολύσεις παγκοσμίως, αλλά μετά από την κυβερνητική παρέμβαση μείωσε αυτό το ποσοστό στο 18% του συνολικού εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβάνοντας περίπου 5.000 θέσεις εργασίας στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 9,9 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,3 δισ. δολαρίων) στο α΄ εξάμηνο, ετοίμαζε για μήνες αυτό το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που παρουσίασε στο δ.σ. τη Δευτέρα.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι δεν θα επιβιώσει εάν δεν προσαρμόσει τις αεροπορικές της εταιρείες «στη νέα ταξιδιωτική αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιβατική κίνηση της εταιρείας υποχώρησε, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κλιμακώθηκαν και οι άνθρωποι σταμάτησαν να ταξιδεύουν, με τους αριθμούς να είναι χαμηλοί, ακόμα και 500 άτομα την ημέρα κατά τη διάρκεια Απριλίου και Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης