Zougla Newsroom 

Μια απίστευτη ιστορία απάτης και ουσιαστικά απώλειες μεγάλου χρηματικού ποσού αποκαλύπτει και καταγγέλλει στη Ζούγκλα το θύμα, που ουσιαστικά έχασε τις οικονομίες μιας ζωής με δέλεαρ αυξημένες αποδόσεις σε μια περίοδο που τα κεφάλαια δεν αποδίδουν ούτε τόκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

H καταγγέλλουσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά προσώπων που απαρτίζουν εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών επενδύσεων για πράξεις απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τελεσθείσες κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την τιμωρία τους και την χρηματική ικανοποίησή της για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, ο 1ος καταγγελλόμενος παρουσιάζεται με υψηλό προφίλ, γνωριμίες ακόμη και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αλλά και πολυτελή γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γνωριμία της καταγγέλλουσας με τον 1ο καταγγελλόμενο έγινε μέσω φίλων  του αδερφού της, οι οποίοι τον παρουσίαζαν ως τίμιο άνθρωπο και εξαιρετικό χρηματιστή. Η καταγγέλλουσα υπό τον φόβο ενδεχόμενου κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και έχοντας πεισθεί για την φερεγγυότητα του 1ου καταγγελλόμενου συμφώνησε να επενδύσει(ουσιαστικά να του δώσει) αρχικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Τότε εκείνος ζήτησε να εμβάσει τμηματικά το ποσό αυτό σε διάφορους λογαριασμούς «προς αποφυγήν προβλημάτων με την εφορία». Στο πλαίσιο αυτό, προσκόμισε προς υπογραφή «προδιατυπωμένο» ιδιωτικό συμφωνητικό δανείου που θα όριζε εγγράφως τα συμφωνηθέντα. Μετέτρεψε δηλαδή τη μεταφορά του ποσού για επενδυτικούς σκοπούς σε δάνειο που παραχωρούσε το θύμα σε σειρά άλλων προσώπων.

Η καταγγέλλουσα θεώρησε πως με το συμφωνητικό θα διασφαλίζονταν αποδεικτικά για τα ποσά που ενέβασε με αποτέλεσμα να μην δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Στο διάστημα από 8-2-2017 έως 31-3-2017 πραγματοποιήθηκαν 38 μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς της καταγγέλλουσας σε λογαριασμούς συνεργατών του καταγγελλόμενου, οι δικαιούχοι των οποίων συνδέονται μεταξύ τους.

Κατά την αρχική συμφωνία, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Α.Κ θα κατέβαλλε ανά μήνα το ποσό των 1.000 ευρώ ως ελάχιστο εγγυημένο κέρδος επί του αρχικώς επενδυθέντως κεφαλαίου το οποίο θα μπορούσε η καταγγέλλουσα να λάβει μετά την παρέλευση του έτους.

Από τον Απρίλιο του 2017, ο καταγγελλόμενος επέστρεφε στην καταγγέλλουσα ποσά που κυμαίνονταν από 1000-1500 ευρώ, ενώ με τον καιρό ο μηνυόμενος άρχισε να γίνεται δυσεύρετος μέχρι που φυσικά εξαφανίστηκε.

Κατόπιν των παραπάνω η καταγγέλλουσα του έστειλε εξώδικο με το οποίο τον καλούσε να της επιστρέψει το οφειλόμενο ποσό, ενώ την 27η Δεκεμβρίου του 2017 προχώρησε σε δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία  με κοινοποίηση στην Δ.Ο.Υ  που υπάγεται καθώς και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο καταγγελλόμενος, εν συνεχεία, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ίδια ζητώντας εξωδικαστική επίλυση των διαφορών προτείνοντας την καταβολή μέρος του ποσού και την από μέρους του υπόσχεση ότι εφεξής οι αποδόσεις των κεφαλαίων θα καταβάλλονται κανονικά, ενώ αναγνώρισε εγγράφως την οφειλή του ζητώντας χρόνο προκειμένου να εξοφλήσει.

Μέχρι σήμερα ο «επενδυτής» από το ποσό των 184.000 ευρώ που εισέπραξε, έχει επιστρέψει το ποσό των 29.000 ευρώ και απομένει ανεξόφλητο υπόλοιπο ύψους 155.000 ευρώ.

Ακούστε αναλυτικά την καταγγελία:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης