Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, με αυτή του μπρεντ να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, ενισχυμένες από τη μείωση κατά 30% της προσφοράς αργού από το Αμπού Ντάμπι και τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, παρά το ότι η παγκόσμια ζήτηση πασχίζει να επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Τα συμβόλαια για το μπρεντ τον Νοέμβριο αυξάνονταν στα 46,50 δολάρια το βαρέλι σήμερα το μεσημέρι, σημειώνοντας κέρδη 69 σεντς ή 1,5%. Αντίστοιχα για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 51 σεντς ή 1,2% στα 43,48 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπρεντ αναμένεται να κλείσει τον Αύγουστο με άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ το αμερικανικό αργό είναι σε τροχιά να καταγράψει κέρδη για τέταρτο μήνα, έχοντας φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο πενταμήνου στις 26 Αυγούστου, όταν ο τυφώνας Λόρα έκανε την εμφάνισή του.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε σήμερα σε πελάτες της ότι θα μειώσει κατά 30% τις παραδόσεις του Οκτωβρίου, πολύ περισσότερο σε σχέση με τη μείωση κατά 5% τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τής ζήτησε να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του.

«Με τη ζήτηση να ανακάμπτει σταδιακά, αυτό θα επιτρέψει στην αγορά να απορροφήσει καλύτερα τα υψηλά αποθέματα που είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα φέτος» δήλωσε οικονομολόγος της OSBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενεργειακές εταιρείες συνέχισαν τις προσπάθειες να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των πλατφορμών στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ και των διυλιστηρίων που είχαν κλείσει πριν την καταιγίδα.

Το εξασθενημένο αμερικανικό δολάριο και τα σημερινά στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση του κινεζικού τομέα υπηρεσιών στήριξαν τις τιμές του πετρελαίου, παρά το ότι η ζήτηση καυσίμων δυσκολεύεται να ανακάμψει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και η προσφορά παραμένει άφθονη, αναφέρουν αναλυτές, προειδοποιώντας για εμπόδια στην περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης