Περισσότερο συνετοί γίνονται οι επενδυτές της Κίνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, 15:33
Περισσότερο συνετοί γίνονται οι επενδυτές της Κίνας
Περισσότερο συνετοί έχουν γίνει οι ιδιώτες επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας, ενώ αναμένουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην κεφαλαιαγορά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Χρηματιστήριο του Σεντζέν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές προτίμησαν πέρυσι επενδύσεις αξίας παρά βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, δείχνοντας ότι ενισχύεται η τάση για μια πιο συνετή διαχείριση των επενδύσεών τους.

Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν και νέες μεταρρυθμίσεις στην κεφαλαιαγορά το 2018 και σχεδόν το 90% εξ αυτών ελπίζουν να δουν ενισχυμένη στήριξη στις νεοφυείς εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Τέσσερις στους 10 είναι αισιόδοξοι για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς φέτος, με το ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 10,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ λιγότερο από το 1% είναι απαισιόδοξοι, με το ποσοστό τους να είναι μειωμένο κατά 4,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι μισοί των συμμετεχόντων παρέμειναν ουδέτεροι.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 75,1% των συμμετεχόντων είναι μικροί και μεσαίοι επενδυτές, με αξία χαρτοφυλακίου κάτω από τα 500.000 γιουάν (79.000 δολάρια).

Η έρευνα έγινε πέρυσι μεταξύ 15.890 συμμετεχόντων από 307 κινεζικές πόλεις, οι οποίοι επενδύουν σε μετοχές στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν.

Η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά το 2017 ήταν πολύ πιο σταθερή συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Μόνο σε τρεις συνεδριάσεις πέρυσι υπήρξαν μεταβολές πέραν του 2% και το ποσοστό διακύμανσης του σύνθετου δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 13,98%, σύμφωνα με την κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, 15:33