Να μην κατεδαφίσει και να διατηρήσει τον Υδατόπυργο στο έργο του Ελληνικού αποφάσισε η Lamda Development, εντάσσοντας το κτήριο αυτό στον σχεδιασμό του project.

Ο Υδατόπυργος, που κατασκευάστηκε το 1953 για να εξασφαλίσει σταθερή πίεση νερού στο πυροσβεστικό σύστημα της τότε Αμερικανικής Βάσης, είναι ορατός από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς έχει ύψος 36 μέτρα, η δεξαμενή που βρίσκεται στην κορυφή του έχει ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο 8,2 μέτρα, αποτελείται από 6 χαλύβδινους πυλώνες και είναι ερυθρόλευκου χρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Lamda Development, «η απόφαση του Ομίλου να μην κατεδαφίσει το κτίσμα, που ανήκει στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας, συνιστά ένδειξη σεβασμού στην οικιστική μνήμη της περιοχής και των κατοίκων της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς για την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, αφού την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν πολλές και θετικές ειδήσεις που βάζουν σε γραμμή εκκίνησης την υλοποίηση του mega project.

Aπό τη μία, είχαμε την επικαιροποίηση των όρων του κοινοπρακτικού δανεισμού με τις τράπεζες Εurobank και Πειραιώς, συνολικού ύψους 1,16 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου και από την άλλη την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της αίτησης ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, η χρηματοδότηση των έργων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης θα καλυφθεί κατά 1 δισ. από τον παραπάνω τραπεζικό δανεισμό, με το υπόλοιπο ποσό των απαιτούμενων κεφαλαίων, ύψους περίπου 1,5 δισ. να προέρχεται από ίδια κεφάλαια.

Με πληροφορίες από Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης