Το ευρώ ξεπέρασε το δολάριο, σημειώνοντας άνοδο στην αγορά συναλλάγματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0024 δολάρια ανά ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κοινό νόμισμα κατέγραφε άνοδο κατά 0,55%.

Από την άλλη, τα άσχημα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει την πολιτική αυξήσεων των επιτοκίων, οδηγώντας το δολάριο σε πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια συνέχεια του sell-off από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Οι αγορές αναμένουν πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού που βαδίζει η Fed», δήλωσε ο Lee Hardman, αναλυτής της MUFG.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί στην επόμενη συνάντηση τον Νοέμβριο, αλλά σίγουρα μέχρι τον Δεκέμβριο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πάμε σε αύξηση 50 μονάδων βάσης αντί 75 που είδαμε πρόσφατα».

Στην Ευρώπη, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η ανοδική κίνηση του ευρώ συνδέεται με την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού και στήριξης του νομίσματος.
Στο μεταξύ, ενισχύεται και η στερλίνα έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας άνοδο 0,80% στα 1,1563 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης