Το ράλι στο παλλάδιο εξακολουθεί να αψηφά κάθε προσδοκία. Το πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται στους καταλυτικούς μετατροπείς γνωρίζει μεγάλη άνοδο φέτος που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Σήμερα βρέθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 2.395,71 δολαρίων ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 19% από τις αρχές του έτους κι έπειτα από άλμα 54% το 2019.

Τα κέρδη προκαλούν εντύπωση ακόμη και στους πιο έμπειρους παρατηρητές της αγοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να χαλαρώσουν οι σφικτές συνθήκες προσφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νότια Αφρική, κατέγραψε ραγδαία πτώση στην παραγωγή μετάλλων της ομάδας της πλατίνας τον Νοέμβριο.

Στην bullish διάθεση συνέβαλε η εμπορική ανακωχή ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αλλά και οι πωλήσεις-ρεκόρ αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο να επαναληφθούν.

«Η δυναμική είναι τόσο ισχυρή. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό έχει να κάνει με θεμελιώδη μεγέθη», λέει ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank. “Δημιουργείται ήδη μια φούσκα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη του παλλαδίου τροφοδοτήθηκαν επίσης από την ισχυρή ζήτηση καθώς οι πιο αυστηροί στόχοι για τις εκπομπές αερίων αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν περισσότερο από το μέταλλο στους καταλύτες των αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης