Επιβράδυνση αναμένεται να καταγράψουν οι αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως, αν και οι προοπτικές για τους ασιατικούς γίγαντες Κίνα και Ινδία έχουν βελτιωθεί, σύμφωνα με τους leading δείκτες που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ.

Η οικονομική ανάπτυξη των 35 μελών του Οργανισμού, ενισχύθηκε στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο μετά από μια αδύναμη έναρξη του έτους, χάρη στην αύξηση της αμερικανικής δραστηριότητας που εν μέρει αποδίδεται σε φορολογικές περικοπές και σε αυξήσεις των κρατικών δαπανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι δείκτες του ΟΟΣΑ που καταγράφουν τη μελλοντική δραστηριότητα, βασισμένοι σε στοιχεία του Ιουλίου, υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει σταθερή στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, ενώ θα επιβραδυνθεί στην Ευρώπη.

«Οι σύνθετοι leading δείκτες κάνουν λόγο για επιβράδυνση του αναπτυξιακού momentum στην περιοχή του ΟΟΣΑ συνολικά», αναφέρει ο όμιλος.

Οι leading δείκτες έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν κάποια έγκαιρα σήματα των σημείων καμπής μεταξύ της ανάπτυξης και της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, και βασίζονται σε μια σειρά δεδομένων που έχουν ιστορικό πρόβλεψης αλλαγών στην μελλοντική οικονομική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές στην οικονομική δραστηριότητα που καταγράφονται στους δείκτες, συνήθως ακολουθούν έξι-εννέα μήνες αφότου καταγράφονται.

Οι δείκτες του ΟΟΣΑ υποδηλώνουν ότι η επιβράδυνση μπορεί να συνεχιστεί το 2019 αν και επίσης κάνουν λόγο για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης σε Κίνα και Ινδία, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν μια ελαφρά επιβράδυνση στις εύπορες χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης